Openbaar water FrankrijkFrance

Waarom geen openbaar water?

Voor velen is Frankrijk ‘de’ bestemming voor een visvakantie. De keuze uit betaalwateren is enorm, voor iedere karpervissers zit er wel wat tussen. Tenzij je niet van betaalwateren houdt natuurlijk. Betaalwateren bieden veel meer comfort, ze zijn daarnaast ook uiterst geschikt om gezellig met vrienden een hele week af te huren. Genoeg redenen dus om voor een betaalwater te kiezen. De grootste groep ‘Frankrijk gangers’ kiest hier dan ook voor. Toch is het voor veel karpervisser wel een avontuur om voor openbaar water te kiezen, maar gaan deze wilde plannen uiteindelijk toch niet door. Bijvoorbeeld omdat het reglementair gezien lastig is om zomaar legaal ergens in het ‘openbaar’ je tent op te zetten.

Veelgehoorde vragen zijn:

  • Mag je hier wel nachtvissen?
  • Mag je er uberhaupt vissen?
  • Hoe kom ik aan de juiste vergunning?
  • Heb ik een speciale nacht of boot vergunning nodig?

En ga zo maar door. Deze onduidelijkheden weerhoudt veel karpervissers er van om naar openbaar water te gaan.

Waarom wel openbaar water?

Het is een avontuur, je weet meestal niet precies waar je terecht komt. Je kent het bestand niet of nauwelijks. En niet onbelangrijk, geen vaste stekken. Bij tegenvallende vangsten verkas je naar een ander water en ga je opzoek naar nieuwe gronden (pionieren). Niet alleen vijvers, putten en reservoirs, maar ook de vele kanalen en rivieren zijn in Frankrijk zeer interessant en uitdagend. Zoals elke karpervisser weet vallen de laatstgenoemde nooit onder betaalwateren. En zullen vaste betaalwatergangers dan ook nooit op een Franse rivier of kanaal terecht komen.  Kortom genoeg redenen om naar openbaar water te gaan.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Namens het BFP team helpen we u graag op weg. Wij hebben een aantal zeer ervaren mensen in huis die al jaren, meerdere keren per jaar, naar het Franse land afreizen.

Heb je hulp nodig bij:

  • Het verkrijgen van een (online)vergunning?
  • Departement specifieke informatie?
  • Informatie over bepaalde wateren?

Vraag het ons gerust, in veel gevallen zullen we u verder kunnen helpen. Frankrijk is een groot land met veel water maar ook met veel verschillende regels op hengelsportgebied. We proberen u graag zo goed mogelijk te helpen

Email: info@baitforpirates.nl

Speciaal voor de vakantie-gangers hebben we voordeelpakketten samengesteld.

Check onze Frankrijk voordeelpakketten!