Gele verleiding

Max Verstappen

Als Max verstappen racen we door de nacht, het is een donderdagnacht ergens begin april. Vincent en ik hebben slechts 3 nachten vistijd. Dus het moet snel gebeuren. Diep in de nacht zwiepen we als twee dolle stieren een paar kilo Sweet Temptation het water in. Even een paar uur slaap pakken en dan de hengels erin. Waarom hebben we nu juist de Sweet Temptaion bij ons? De unieke zoete smaak en gele kleur zullen snel worden opgemerkt door de vissen., we hebben immers maar 3 nachten voor de boeg. Dat is precies wat we nodig hebben. We vissen op een paar honderd hectare groot circuitwater midden in een grote Franse stad. De vissen staan hier onder zware hengeldruk en kennen de klappen van de zweep. Uit eerdere trips weet ik dat de meeste mensen hier met 25 mm grote vismeelbollen uitpakken. Dus onze voorraad bollen bestaat uitsluitend uit 15 en 20 millimeter boilies.

BFP Baits
Klein maar fijn…

Wake up call!

‘’wooow, hoorde je dat Vinc?’’ ‘’Ja man, wat gooide jij in het water?’’ Nog een enorme klap! Ze zitten er al op! Na slechts 3 uren slaap afgelopen 28 uur is alle vermoeidheid ineens verdwenen. Een paar enorme spiegels knallen een voor een uit het water. Precies op de strook waar wij afgelopen nacht hebben gevoerd. Snel worden er de man slechts twee hengels uitgeworpen. Lang hoeven we niet te wachten of de eerste hengel vertrekt! Een puntgave spiegel is de sjaak. Een prima start. Ons vertrouwen wordt alleen maar hoger na het zien wat de vis uit schijt. Gele poep vliegt in het rond. Een flinke klap op mijn schouder, we hebben het voor elkaar makker. We weten beiden dat het nu raak is. Dit wordt geen relaxt weekend op de stretcher maar een ramsessie!

BFP Baits
Vrijwel alle vissen laten een gele pap achter op de mat.

Blijven bijvoeren

Om de vissen actief te houden blijven we constant kleine hoeveelheden voer brengen. Om het half uur een twintigtal bollen verspreid over de sector. De vissen blijven hierdoor in beweging en zoekende naar het aas. Bijkomend voordeel is dat het geluid van voer wat in het water valt de vissen extra nieuwsgierig maakt. Na verloop van tijd is het zelfs zo dat we meerdere keren aanbeten krijgen binnen een minuut na het ingooien!

Huubhuubbarrrrbaaatruc

Voor de laatste nacht hebben we nog een truc in de hoge hoed. Na twee dagen word het iets rustiger met de aanbeten. Ondertussen staat de teller toch al op zo’n 25 vissen! Niet slecht voor een water waar sommige mensen het met een handvol vissen in een week moeten doen… Stiekem hebben we een stek aangevoerd vanaf het moment dat we aangekomen zijn. Per keer dik 5 kilo op een ‘’bult’’. Slechts een paar vierkante meter met een flinke lading voer is de methode om een dikkert erop te trekken. De laatste dag valt het met bakken uit de hemel en keldert de temperatuur flink. Tijd om beide een hengel op de ‘’berenstek’’ te leggen. In de stromende regen worden de twee  korte rigs op de compacte voerplek gelegd. Slechts tien minuten later loopt de eerste hengel af. Na het oppakken van de hengel loopt direct Vincent zijn hengel af! Chaos, tijdens de dril merken we beiden dat het om serieuze vissen gaat. Eenmaal in het net loopt er zelfs nog een derde hengel af! Compleet gesloopt en doorweekt poseren we beiden met een dikke bak! Job done….

BFP Baits
Dennis met een zware spiegel als afsluiter.
BFP Baits
De andere vis van de dubbelrun, wederom een bak.

 

 

 

Comments

comments