Karpervissen op de Franse kanalen: ‘2 Idioten in Frankrijk’

Wanneer we in de auto stappen geeft de navigatie aan dat we een kleine 5 uur onderweg zullen zijn.  Dat blijkt erg positief ingeschat, want vooral rond Gent staat het verkeer helemaal vast door een ongeval en wegwerkzaamheden. Uiteindelijk lopen we een dik uur vertraging op en staan we rond 3 uur in de middag op de beoogde plek waar de bizar lange nachtviszone begint.

Karpervissen Franse kanalen

We hebben dit kanaal al meermalen succesvol bevist en zoeken iedere keer een nieuw stuk om te bevissen. Iedere keer is het weer een verrassing waar we terecht komen, want dit kanaal(tje) loopt door kilometers bossen, weiland, kleine pittoreske dorpjes, maar ook grote steden. Nu trekt de drukte van die steden ons niet en eindigen we over het algemeen net buiten een stad, lekker in de natuur.

Nagenoeg alle sluisstukken hier zijn vrij lang, 5-7km is geen uitzondering, dit is een van de redenen waarom we dit jaar besloten hebben om naar deze omgeving te gaan. Dat vist met z’n 2en toch een stuk lekkerder dan hele korte sluisstukjes van krap een kilometer. Deze eerste middag verkennen we 15/20 kilometer kanaal, en direct spotten we al karpers bovenin het water, ongekend!  Van gekkigheid weten we niet waar we wel en niet moeten voeren, want in ieder sluisstuk zien we ze wel zonnen, zwemmen en zelfs paaien! De Fish ’n Tutti’s word te water gelaten op een 2-tal stekken die goed voelen en we nemen plaats op een 3e stek.

Karpervissen Franse kanalen

Iets bijzonders is, dat we op sommige stukken van dit kanaal met regelmaat Franse, Nederlandse en Belgische karpervissers tegenkomen en op dit stuk de hele week er geen enkele karpervisser spotten. Wat een welkome afwisseling!  De Fransozen die we tegenkomen en vragen waarop we vissen kijken ons aan alsof we ons verstand niet hebben, wanneer we ze vertellen dat we op karper vissen en niet op “brochet” en “sandre”! Wederom een prettige bevestiging dat in deze sector blijkbaar niet word gevist op karper.

Karpervissen Franse kanalen

Uiteindelijk word het een fantastische week, vol met avontuur, emotie, een hoop onzin, maar vooral ook met unieke en puntgave karpers die vol op het voer duiken. Bekijk de video en geniet van een mooie week aan de Franse kanalen. Wat is karpervissen toch heerlijk !

 

Comments

comments